سفارش تبلیغ
صبا ویژن


گردانندگان «VOA» چه کسانی هستند؟ -
شبکه های ماهواره ای فارسی زبان بی تردید یکی از اصلی ترین آتش بیاران آشوب های چند روز اخیر تهران بوده اند که «VOA» (رادیو تلویزیون دولتی صدای امریکا) از جمله این رسانه ها به حساب می آید.
    شبکه تلویزیونی صدای امریکا را می توان یکی از مهمترین رسانه های معاند با انقلاب دانست که با ادعای اطلاع رسانی لحظه به لحظه از انتخابات دهم ریاست جمهوری عملاً به پایگاه انتشار تحلیل های ساختگی در ایران تبدیل شده است.
    صدای امریکا از طریق رادیو و تلویزیون به 44 زبان دنیا پخش می شود و هر هفته در حدود 96میلیون نفر مخاطب دارد. به علاوه، کاربران کامپیوتری برای استفاده از اخبار و اطلاعات، به سایت اینترنتیVOA متصل می شوند. رادیو VOAبیشتر بر روی کشورهایی که فاقد رسانه های گروهی قوی و مستقل هستند، تمرکز می کند. طبق اساسنامهVOA (ماده 94تا 350قانون عمومی) این برنامه ها باید؛
    1- صحیح، بی طرف و جامع باشند.
    2- مظهر تمامی بخش های جامعه امریکا بوده و نظری جامع و مبسوط درباره افکار و سازمان های مهم امریکا ارائه دهند.
    3- سیاست های امریکا را به طور روشن منعکس نمایند.
    تلویزیون VOA نیز برنامه های خود را به 20زبان دنیا تولید می کند که شامل گزارش های خبری، برنامه های تحلیلی و برنامه های زنده تلفنی است. برنامه های تلویزیونی شامل برنامه هایی هستند که یا برای اولین بار پخش می شوند و یا از جایی تهیه شده اند. این برنامه ها، زندگی مردم امریکا را همراه با گفت و گو درباره سیاست های خارجی و داخلی امریکا منعکس می سازد. سایت اینترنتی VOA نیز به طور دائم، آخرین اخبار و اطلاعات روز را همراه با عکس، صدا و تصویر ارائه می کند.
    ? هدایت صدای امریکا توسط مافیای حاکم
    بر اپوزیسیون
    پس از موج اول تغییرات مدیران کل و سردبیران تلویزیون فارسی صدای امریکا و برکنار شدن «کامبیز محمودی» اکنون بسیاری از همکاران این رسانه شرایط کار در صدای امریکا را مساعد نمی دانند. «شیلاگنجی» مدیر بخش فارسی صدای امریکا که زیر نظر BBG فعالیت می کند، «امیر فخرآور» و «آوی داویدی» را به دلیل بی کفایتی از کار برکنار کرد و در نهایت پیگیری های سنای امریکا درخصوص تخلفات برخی مدیران میانی، مجریان و پرسنل بخش فارسی و رسوایی های به بار آمده منجر به برکناری شیلاگنجی و کامبیز محمودی از سمت هایشان شد.
    در این میان امیرعباس فخرآور در وبلاگ شخصی اش نوشته است: «با خودم عهد کرده بودم که تا پایان کار مدیریت بخش فارسی صدای امریکا به موضوع دیگری نپردازم. ولی این روزها که مدیران بخش فارسی نفس های آخر را می کشند و از سوی دیگر این بحث اپوزیسیون هم به طریقی اسرار آمیز با مدیریت بخش فارسی ارتباط فامیلی! پیدا کرده تصمیم گرفتم سریال «ژوراسیک پارک» را در خصوص روابط مافیایی حاکم بر اپوزیسیون ورشکسته به رشته تحریر درآورم.»
    اما بعد از ماجرای جنجالی و پر سر و صدای جدایی
    «لونا شاد» مجری برنامه تفریحی و سرگرم کننده «شباهنگ» در صدای امریکا به دلیل اختلاف نظر میان وی و «بهروز صور اسرافیل» در پاییز 1387، عمق اختلافات و مشکلات درونی این شبکه روشن شد و این موضوع به صورت جدی مطرح شد که برخی دیگر از چهره های مطرح این تلویزیون نیز قصد جدایی از این مجموعه دارند.
    از جمله می توان به احمد باطبی چهره جنجالی و از دوستان نزدیک سازمان مجاهدین خلق اشاره کرد. وی که یکی از سازمان دهندگان برپایی کمپین های حمایت از اردوگاه اشرف منافقین در عراق و از مخالفان برچیده شدن این پایگاه در خاک عراق بود به دلیل مشارکت در برپایی یک راهپیمایی همزمان با سفر محمود احمدی نژاد به شهر نیویورک، از سوی پلیس ضدتروریستی این شهر بازداشت و کارت خبرنگاری صدای امریکا از وی ضبط گردید. این مسئله خشم بسیاری از چهره های مخالف سازمان مجاهدین خلق را در VOA نسبت به وی برانگیخت. یکی دیگر از مشکلات VOA، موضوع دستمز دها در صدای امریکاست به طوری که احمد باطبی روایت جالبی از مشکلات مالی خود در وبلاگش می نویسد: «من فقط یک دست کت و شلواری را که تو مصاحبه ها می بینید دارم. همه جا با همان می روم. فقط کراوات ها رو عوض می کنم.... وقتی به خانه می رسم پیراهنم را می شویم؛ در خانه لگن ندارم و برای همین تو کشوی پلاستیکی کمدی که تو اتاق است آب می ریزم و مثل یک تشت ازش استفاده می کنم». تارنمای شخصی احمد باطبی (هشتم سپتامبر 2008) این مشکلات نیز موجبات جدایی تدریجی
    احمد باطبی را از VOA دامن زده است. از دیگر موارد اختلاف بروز کرده در صدای امریکا می توان به اختلاف میان «محسن سازگارا» کارشناس برنامه های صدای امریکا با «علیرضا نوری زاده» از روزنامه نگاران سلطنت طلب نزدیک به بهروز صور اسرافیل اشاره کرد. در همین حال، دیگر رسانه های اپوزیسیون نیز خبر از جدایی دیگر خبرنگاران VOA از این مجموعه می دهند. در این میان می توان به خبرنگارانی چون «وفا مستقیم»، «کوروش صحتی»، «نازی بیگلری» و «گیتی آرین» اشاره کرد.
    اما این همه اتفاق، چرا به یکباره می افتد؟ ورود بهروز صور اسرافیل به بخش فارسی VOA که با اظهار تعجب و تردید بسیاری همراه بود، نقش اصلی در این ماجرا دارد. بهروز صور اسرافیل که از گردانندگان تلویزیون های «لس آنجلسی» بود در چند سال اخیر با مجموعه عملکردی که در کارنامه اش ثبت کرد خود را مورد تمسخر بینندگان شبکه تلویزیونی اش قرار داد و به همین خاطر بود که ورود و تصدی مسئولیت از سوی وی در VOA با اعتراض بسیاری از نیروهای دیگر این رسانه همراه بود.
    ? صوراسرافیل در شبکه تلویزیونی ماهواره ای خود
    اینکه VOA چه روندی را طی کرده تا اینک به بهروز صور اسرافیل رسیده است خود موضوعی مستقل است که در حوصله این نوشتار نمی گنجد اما ریزش نیروی شدید در VOA نشان از نگاه منفی است که به وی در میان نیروهای اپوزیسیون وجود دارد. از طرفی عملکرد نامناسب وی به خصوص نوع برخوردهایی که از وی نسبت به بانوان روایت شده و البته موجب تندتر شدن سیر جدایی نیروهای زن از این مجموعه نیز شده است، نشان می دهد VOA تا چه حد به افول نزدیک شده است. از طرفی دیگر سیر نفوذ رو به گسترش نوری زاده موجب خشم بسیاری از کارکنان این رسانه شده است؛ به طوری که نحوه تهیه اخبار و بر انگیختن حساسیت برخی از نیروهای این رسانه در مورد برخی مفاهیم ملی مانند استفاده از واژه های مجعول «خلیج» برای «خلیج فارس» یا «شط العرب» به جای «اروندرود» را از اشتباهات فاحش نوری زاده می دانند. وی که از سال های قبل با مطبوعات عربی همکاری داشته هیچ ابایی در به کار بردن چنین واژه هایی ندارد و همین موضوع درگیری دیگری را میان وی و بهروز صور اسرافیل فراهم کرده است. تلویزیون فارسی صدای ْامریکا که با هزینه مستقیم دولت فدرال ایالات متحده و با پول مالیات دهندگان این کشور اداره می شود در حالی در سال میلادی گذشته 25 میلیون دلار هزینه کرده است که عملاً با توجه به مشکلاتی که پیش رو دارد تبدیل به محفلی برای حرکات صوراسرافیل شده و با جدایی تعداد زیادی از نیروهای قدیمی، شبکه تلویزیونی صدای امریکا تا حد یک شبکه تلویزیونی «لس آنجلسی» تنزل رتبه یافته است.
    ? تاریخچه VOA با مدیریت احمدرضا بهارلو
    در آپریل 1972 یعنی بلافاصله پس از وقوع انقلاب در ایران، بخش فارسی رادیو صدای امریکا با 30 دقیقه برنامه روزانه راه اندازی شد. از 22نوامبر 1979 احمدرضا بهارلو به عنوان رئیس بخش فارسی فعالیت خود را برای راه اندازی این رسانه به کار گرفت. مجریانی چون رامش راسخ، بهروز عباسی و اکبر ناظمی که از قدیمی ترین پرسنل این رادیو بودند تا سالها در این رسانه فعالیت داشتند. 18 اکتبر 1976اولین برنامه تلویزیونی تاریخ VOA توسط پرسنل بخش فارسی و با اجرای احمدرضا بهارلو برای تمام دنیا پخش شد. آلن هایت در کتاب تاریخ VOA از این روز با افتخار یاد می کند. احمدرضا بهارلو در ادامه به عنوان رئیس بخش فارسی، پس از برنامه هفتگی میزگردی با شما، در 11 سپتامبر2002 برنامه (فصلی دیگر) و در 6 جولای 2003 برنامه روزانه خبرها و نظرها را راه اندازی کرد. حالادیگر مسئولان VOA ادعا می کردند که این شبکه با خانه های ایرانیان آشنا شده و نخستین انتخاب برای دریافت اخبار است.
    ? بخش فارسی VOA با مدیریت شیلاگنجی
    آپریل 2004 در حالی که بهارلو در مرخصی بود، برای برکناری اش از ریاست بخش فارسی برنامه ریزی می شود. شیلاگنجی هدایت این بخش را به عهده می گیرد و همه کسانی که با وی مخالفت می کردند تنبیه شده و یا آنقدر مورد آزار و اذیت قرار می گیرند تا استعفا دهند. پس از بروز این مسائل اکبر ناظمی و بهروز عباسی خودشان را بازنشسته کردند، رامش راسخ پس از نامه اعتراضی به شیلاگنجی در7 آپریل 2006 مورد غضب قرار گرفت و منزوی شد، آوی داویدی و مهتاب فرید استعفا دادند و احمدرضا بهارلو نیز گوشه نشین شد.
    8 فوریه 2007 سناتور کوبرن در نامه ای به بوش ضمن اشاره به تخلفات فراوان VOA و رادیو فردا، به نام ستاره درخشش به عنوان یکی از خاطیان اصلی اشاره می کند. در این نامه سناتور کوبرن عنوان می کند که پس از سخنرانی فخرآور در سنا توجهش به VOA جلب شده است. اما در طرف دیگر،مدیران میانی VOA، یکماه بعد در 8 مارس2007 ستاره درخشش را برای گزارش سفر بوش به امریکای جنوبی انتخاب می کنند.
    ? لونا شاد
    لونا شاد در سال 1984 در سن 12 سالگی ایران را ترک کرد و به همراه خانواده اش به فرانسه رفت. او پس از گذراندن دوره دبیرستان در رشته فلسفه، در رشته بازرگانی بین المللی در پاریس تحصیل کرد و به مدت سه سال در بخش بورس سهام در بانکی فرانسوی کار کرد.در سن 28 سالگی پس از گذراندن یک دوره کلاس خصوصی یک ساله در زمینه تئاتر به این رشته روی آورد. وی سپس به عنوان مجری و برنامه ساز به شبکه تلویزیونی بخش فارسی صدای امریکا پیوست و در تهیه برنامه های مختلفی از جمله مجله هفتگی فصل دیگر مشارکت داشت. لونا شاد (مه نور شادزی) مجری بخش تلویزیونی صدای امریکا همراه با محمد شکرالهی تهیه کننده ایرانی مقیم فرانسه در صحنه هایی از آخرین فیلم محسن مخملباف «فریاد مورچه ها» که در هند فیلمبرداری شده است همبازی بوده اند.شاد تا چندی پیش مجری برنامه شباهنگ بود که هر شب از صدای امریکا به صورت مستقیم پخش می شود. او در فیلم فریاد مورچه های محسن مخملباف بازیگر نقش اول زن بود. برخی صحنه های فیلم که تصاویر برهنه وی را نشان می داد تا مدتها مورد بحث و جدل در وب سایت های مختلف بود. وی در مصاحبه ای اعلام کرد که تنها در یکی از صحنه های فیلم برهنه بوده است.
    لونا شاد علاوه بر فعالیت در سینما و تلویزیون با نگار عصاری صمیمی هنرمند ایرانی مقیم واشنگتن به عنوان مدل برای عکاسی و نقاشی همکاری داشته است.مهمترین نقطه ضعف لونا شاد تپق زدن های بسیار زیاد او در اجرای برنامه هاست برخی رکورد هر ده ثانیه یک تپق را برای او ثبت کرده اند.لهجه او بین اصفهانی غلیظ و لفظ مبادی آداب،در نوسان است. بی دانشی او در مسائل مختلف نیز امری مشهود به نظر می رسد.
    ? ستاره درخشش
    ستاره درخشش، فارغ التحصیل رشتی حقوق و دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از دانشگاه سوربن پاریس می باشد.درخشش در دانشگاه جرج تاون در واشنگتن تدریس می کند. ستاره درخشش دختر محمد درخشش، وزیر آموزش و پرورش دولت علی امینی و رئیس جامعه معلمان ایران است که اکنون در واشنگتن سکونت دارد و فصلنامه مهرگان را منتشر می کند. مدیریت این فصلنامه را نیز وی به عهده دارد که فارغ التحصیل دکترای رشته علوم سیاسی از دانشگاه سوربن پاریس است. یکی از خصوصیات درخشش این است که وی تاریخ معاصر سیاسی ایران را هم به نفع خانواده خود دستکاری می کند درخشش در تاریخ 2 مه 2007 در اقدامی عجیب و سراسر دروغ روز معلم در ایران را به حادثه ای مرتبط با پدرش (محمد درخشش) ربط داد که در این مورد حتی اعتراض بسیار شدید محمودی را هم بدنبال داشت وی پیش از آن هم برای خواهرش 40 دقیقه برنامه زنده تبلیغی ترتیب داده بود. همچنین ستاره درخشش بارها و بارها از ناصر زرافشان که به اتهام موارد غیر اخلاقی نظیر مشروب خواری، نگهداری اسلحه غیر مجاز و تلاش برای افشای اسرار محرمانه در زندان بوده است، به عنوان قهرمان ملی یاد کرده و برایش کلیپ ویدئویی اختصاصی پخش کرده است.
    ? بهروز صور اسرافیل
    بهروز صوراسرافیل (متولد سال 1329 خورشیدی برابر با1951میلادی) در تهران است. وی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به شغل روزنامه نگاری اشتغال داشت و سردبیر مجلات و روزنامه های گوناگونی از جمله نشریه فرهنگی آیندگان بود. صوراسرافیل بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همانند بسیاری از روزنامه نگاران و دگراندیشان مخالف نظام جمهوری اسلامی از ایران به فرانسه رفت و در آنجا ساکن شد. وی در دوران تبعید در اروپا روزنامه ای به نام ایران و جهان را منتشر کرد.سپس برای مدتی سردبیر روزنامه کیهان لندن بود. پس از ماجرای رستوران میکونوس و ترورهای پی در پی مخالفین نظام اسلامی در اروپا از جمهوری اسلامی وی در سال 1998از اروپا به امریکا مهاجرت کرد و از آن پس در رسانه های تلویزیونی و ماهواره ای لس آنجلس که به سوی ایران پخش می شوند برنامه ای سیاسی تهیه و اجرا می کند.
    وی طرفدار استقرار نظام سلطنتی در ایران و جدایی کامل دین از سیاست است و به زبانهای فارسی، فرانسوی و انگلیسی تسلط کامل دارد. صور اسرافیل مدتی سردبیر برنامه شباهنگ بود. وی از سال 1998در امریکا سکونت دارد. صور اسرافیل بارها در برنامه های خود به مقدسات و ائمه اطهار (ع) توهین کرده است.کارشناسان فعال در عرصه رسانه همواره از او به عنوان یک دلقک نگاه می کنند. ماجرای پوشیدن لباس قرمز زنانه نیز باعث شد وی بیش از پیش مضحکه خاص و عام شود(روزنامه ایران 6/4/88)voa

نویسنده : عبدالرضا حنظلی» ساعت 9:38 عصر روز یکشنبه 88 مرداد 4